دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 53-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshan M, Rouhi S, Khasi B, Zaboli F. A Survey on Ochratoxin A Contamination in Cookies and Biscuits in Amol, Iran in 2013. tjpm. 2016; 2 (2) :53-57
URL: http://tjpm.mazums.ac.ir/article-1-3546-fa.html
درخشان مهسا، روحی سمانه، خالصی بیتا، زابلی فاطمه. بررسی میزان آلودگی بیسکوئیت و کلوچه به اکراتوکسین A در شهر آمل در سال 1392 ، ایران. مجله طب پیشگیری طبری. 1395; 2 (2) :53-57

URL: http://tjpm.mazums.ac.ir/article-1-3546-fa.html


استادیار، گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده
چکیده:   (605 مشاهده)

سابقه و هدف: وجود سموم قارچی در مواد غذایی بر سلامت انسان ها تأثیر سوء دارد. هدف از این مطالعه، بررسی سنجش میزان آلودگی بیسکوئیت و کلوچه به اکراتوکسین A م یباشد.

مواد و رو شها: 44 نمونه بیسکوئیت و کلوچه به طور تصادفی از انبارهای شهر آمل در استان مازندران (سال 1392) جمع آوری شد. سطح اکراتوکسین A در ماه‌های تیر و مرداد به روش الایزا اندازه‌گیری شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS18 و t-test تجزیه و تحلیل شدند (P>0/05).

یافته‌ها: بیشترین میزان آلودگی در هر دو نوع نمونه بیسکوئیت و کلوچه به ترتیب 100 درصد و 8/ 81 درصد و در مرداد ماه مشاهده شد. میزان سم در تمامی نمونه های آلوده بیشتر از حد مجاز استاندارد بود. همچنین ارتباط معناداری بین ماه جمع آوری نمونه ها و میزان آلودگی وجود نداشت (P<0/05).

نتیجه گیری: میزان اکراتوکسین A در محصولات بررسی شده بیشتر از حد مجاز بود. با توجه به مصرف بیسکوئیت و کلوچه در بین افراد جامعه، رعایت شرایط استاندارد بهداشتی در نگهداری گندم جهت کنترل و جلوگیری از آلودگی به سموم قارچی بسیار حائز اهمیت است.

واژه‌های کلیدی: اکراتوکسین A، الایزا، بیسکوئیت، کلوچه
متن کامل [PDF 318 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیومکانیک ورزشی
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۷/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب پیشگیری طبری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tabari Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb