دوره 1، شماره 2 - ( پاییز 1394 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 31-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M A, Yazdani Cherati J, Belarek D, Taheri Otaghsara S. An Investigation of Sanitary Conditions at Avicultures in Babol, 2013. tjpm. 2015; 1 (2) :31-39
URL: http://tjpm.mazums.ac.ir/article-1-3464-fa.html
ززولی محمدعلی، یزدانی چراتی جمشید، بلارک داود، طاهری اطاقسرا سمانه. بررسی وضعیت بهداشت محیط مرغداری های گوشتی شهرستان بابل در سال 1392. مجله طب پیشگیری طبری. 1394; 1 (2) :31-39

URL: http://tjpm.mazums.ac.ir/article-1-3464-fa.html


دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (1286 مشاهده)

مقدمه و هدف: صنعت پرورش مرغ گوشتی، یکی از صنایع مهم کشاورزی است که با
به کارگیری فناوری های روز جهان، نقشی اساسی در تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه ایفا
می کند. مرغداری ها به علت تولید انواع پسماند، از جمله فضولات و اجساد طیور و همچنین
انتشار بو، از جنبۀ بهداشت محیط اهمیت دارند؛ لذا هدف از این تحقیق بررسی وضعیت بهداشتی
مرغدار یهای گوشتی شهرستان بابل در سال 1392 بوده است.
مواد و رو شها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. جامعۀ آماری آن را مرغداری های
گوشتی شهرستان بابل تشکیل داده است، که از این میان تعداد 67 مرغداری گوشتی به روش
تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات چک لیست بوده و با مشاهدۀ مستقیمِ
پژوهش گر و مصاحبۀ حضوری با مسؤول مرغداری تکمیل گردیده است.
نتایج: نتایج بررسی نشان داده است که 13 / 73 درصد از شاغلان مرغدار یها دارای پرونده
معاینات پزشکی بوده اند. تمامی آن ها از لباس کار و وسایل حفاظت فردی استفاده کرده و تمامی
مرغداری ها مجهز به جعبه کمک های اولیه بوده اند. به جز یک مرغداری، تمام مرغداری های
مورد مطالعه برای از بین بردن لاشه های طیور تلف شده، از کورۀ لاش هسوز استفاده می نمایند.
تمام مرغداری ها دارای سیستم فاضلاب بوده اند که البته 95 / 8 درصد از این سیست مها مناسب
نمی باشند. سقف، دیوار و کف سالن ها به طور کامل صاف، قابل شستشو و ضدعفونی بوده اند.
25/38 درصد از این مرغداری ها، فاقد برگۀ آزمایش آب از نظر میکروبی برای منبع تأمین
آب بوده اند. نزدیک ترین فاصله با اولین منطقه مسکونی نیز حدود 200 متر برآورد شده است.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داده است که مرغداری های مورد مطالعه، از وضعیت بهداشتی
مطلوبی برخوردارند؛ لیکن فاصله آن ها از اجتماعات مسکونی کمتر از حدود استاندارد م یباشد؛
لذا توصیه م یشود در مکان گزینی مرغداری ها و توسعۀ آتی اجتماعات مسکونی، فاصلۀ مناسب
رعایت گردد.

متن کامل [PDF 447 kb]   (351 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب پیشگیری طبری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tabari Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb